De tennisbanen

TCW beschikt over twee mooie gravelbanen in eigen beheer, gelegen naast het Mouneplein.

Beschikbaarheid van de banen.

De gravelbanen van onze vereniging worden intensief gebruikt. Er zijn veel mogelijkheden om vrij te spelen, maar ze zijn daar niet altijd voor beschikbaar. Er zijn gedurende de week diverse vaste activiteiten op de banen 1 en 2, zoals de lessen op woensdagmiddag en -avond, de instuif op donderdagavond en in het voorjaar en najaar de verschillende competities. Check de activeitenkalender als je wilt weten of je vrij kunt spelen.

Introducés

Introducés zijn van harte welkom op de baan! Leden die een introducé willen meenemen moeten daarvoor een introducékaart kopen bij één van de bestuursleden of bij de receptie van camping Mounewetter. Deze kaarten kosten €2,50. Je brengt de kaart na het spelen terug naar het bestuurslid of naar de receptie van de camping. Introducékaarten zijn geldig voor één uur. Niet-leden zonder introducékaart worden gevraagd de baan te verlaten.

Baanvoorschriften

Om met elkaar het spelen plezierig te houden en om de banen netjes te houden, hebben we de volgende afspraken:

1. Het plaatsen van de spelerskaart in de daarvoor aanwezig bak is verplicht.
  2. Zet de klok op de tijd die de klok in de kantine aangeeft.
  3. De speeltijd bedraagt 30 minuten.
  4. In het weekend mag je 45 minuten tennissen i.p.v. 30 minuten.
  5. Tijdens het spelen mag de klok niet worden verzet.
  6. Is de klok niet gezet of is de spelerskaart niet aanwezig dan moet je voor nieuwkomers plaatsmaken.
  7. Tot 20.30 uur hebben de pupillen en junioren dezelfde rechten als seniorleden.
  8. Veeg na het spelen de hele baan, ook de uitloopstroken. Als het droog is de banen sproeien (beschrijving hangt in de hal)
  9. Houd de baan en tennispark netjes.
  10. Wil je spelen met iemand die geen lid is, haal dan vooraf een introducékaart bij een bestuurslid of bij de receptie van de camping. Deze kost € 2,50 en is één uur geldig. Speelt je partner zonder deze kaart en dit wordt opgemerkt dan kost deze kaart € 5,00 of verwijdering van de baan.
  11. Is verlichting noodzakelijk kijk dan voor een instructie in de hal bij de meterkast.

We rekenen op ieders medewerking!

Kleding, schoeisel en ballen

Er wordt gespeeld in sport(tennis)kleding. Het is toegestaan beschermende kleding te dragen. Alleen tennisschoenen met gestrikte veters zijn toegestaan, dus schoenen zonder profiel en hakken.