De competitie gaat bijna van start – bericht voor alle spelers

Vanaf zaterdag 6 april gaat de voorjaarscompetitie KNLTB weer van start! Vanuit onze tennisvereniging doen er 8 teams mee dit seizoen. De indeling kun je online bekijken op www.mijnknltb.nl  . Onze tennisvereniging staat onder T.C.W.

De KNLTB heeft een harmonisatie van de competitiesoorten doorgevoerd, belangrijke informatie hierover kun je lezen op http://www.knltb.nl/tennissers/competitie/voorjaarscompetitie/ Door de harmonisatie wordt het spelen met wisselende dubbelpartners standaard!

Daarnaast heeft de KNLTB een meerjaren KNLTB ledenpas ingevoerd. De opvallendste aanpassing ten opzichte van voorgaande ledenpassen is, naast het verdwijnen van het jaartal, het  ontbreken van de speelsterktes. Vanaf 2019 geldt dan ook niet de ledenpas, maar het spelersprofiel op MijnKNLTB.nl als bewijs voor het lidmaatschap en jouw speelsterktes. Je hebt je ledenpas nog steeds nodig voor jouw bondsnummer en identificatie tijdens de competitie. Deze meerjaren ledenpas is 2 jaar geldig. Wanneer de pas verloopt ontvang je automatisch via de vereniging een nieuwe pas. Vergeet dus niet om aan het einde van het seizoen je pas goed te bewaren voor volgend jaar!

Vooruitlopend op het digitaliseren van het wedstrijdformulier, is het formulier dit seizoen vereenvoudigd, het is een versimpeld formulier zonder doordrukvellen.

Verder zijn de belangrijkste wijzigingen voor de teams:

* De aanvoerder is verplicht om in het enkel- en dubbelspel de spelers in volgorde van afnemende speelsterkte op te stellen. Aangezien we dit jaar overstappen naar de meerjaren KNLTB ledenpas dient de aanvoerder de speelsterktes van zijn eigen team voortaan op te zoeken in het spelersprofiel op MijnKNLTB.nl.

* De aanvoerder van het ontvangende team is verplicht om direct na afloop van de wedstrijd de uitslagen in te voeren op MijnKNLTB.nl. De aanvoerder van het bezoekende team is verplicht om, na het verlaten van het park, de digitaal ingevoerde uitslagen op juistheid te controleren.

Mocht je verder nog vragen hebben over de competitie, bel gerust 06 201 69 68 7 !

Wij wensen jullie alvast een hele mooie en sportieve voorjaarscompetitie toe !