KNLTB: Gevolgen coronavirus voor tennis -voorlopig geen tennisactiviteiten/competitie

De KNLTB heeft de volgende berichtgeving uitgestuurd:

Het kabinet heeft op zondag 15 maart verregaande maatregelen afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Ook tennisverenigingen moeten dicht om verspreiding van het virus tegen te gaan. De maatregelen zijn per direct ingegaan en gelden tot en met 6 april.

De verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus hebben ook gevolgen voor de KNLTB Voorjaarscompetitie. De KNLTB probeert er alles aan te doen om de competitie door te laten gaan, voor zover de situatie het toelaat. Uiteraard staat de gezondheid van alle leden voorop. De afgelopen dagen heeft de KNLTB daarom alle mogelijke scenario’s en bijbehorende consequenties in kaart gebracht en een besluit genomen over de verdere uitvoering van de competitie.

De start van de KNLTB Voorjaarscompetitie wordt voorlopig uitgesteld naar begin mei. Op dit moment ligt het verenigingsleven stil tot en met 6 april en kunnen we nog niet voorzien tot wanneer de maatregelen omtrent het coronavirus aanhouden. Het voorlopig opschuiven van de startdatum van de competities naar begin mei is daarom het best mogelijke scenario. Op deze manier kunnen we voor de zomervakantie een volledige competitie afspelen en wordt verenigingen en spelers voldoende ruimte geboden om zich voor te kunnen bereiden. Uiterlijk 1 mei neemt de KNLTB het besluit of de nieuwe startdatum en planning haalbaar is of dat nieuwe aanpassingen nodig zijn. Dit is afhankelijk van de situatie en dan geldende maatregelen met betrekking tot het coronavirus. De KNLTB houdt zich hierbij aan de adviezen vanuit het RIVM en NOC*NSF.

Hieronder lees je wat het opschuiven van de startdatum concreet betekent voor de voorlopige planning van de KNLTB Voorjaarscompetitie :

De KNLTB Voorjaarscompetitie voor senioren en junioren start met de eerste speeldagen in het weekend van 9 en 10 mei. Concreet houdt dit in dat speelronde 1, 2, 3 en 4 worden uitgesteld en worden gespeeld na speelronde 5, 6 en 7. Er wordt dus gespeeld in zeven opeenvolgende weken. Zodra vanuit het RIVM en NOC*NSF groen licht wordt gegeven voor het hervatten van de wedstrijden, informeren wij je hierover en passen wij de speeldata zo snel mogelijk aan op MijnKNLTB.

Voor de meest gestelde vragen en antwoorden én aanvullende informatie over de voorjaarscompetitie kun je hier klikken.