Competitie/Teams

Competitie

 
Als lid van TCW kun je uiteraard meedoen aan de KNLTB-competitie. Er zijn meerdere teams actief in verschillende klassen en competities. We spelen met gemengde, dames en herenteams. Met name in het voorjaar zijn er veel deelnemers: met 8 teams kunnen we ons met recht een actieve vereniging noemen.

Wil je zelf competitie spelen, neem dan even contact op met de VCL (verenigingscompetitieleider) Clarie Waterlander. Zij kan aangeven in welke competities er eventueel ruimte is om je aan te melden als team en kan ook aangeven of er in de bestaande teams nog ruimte is voor spelers.

Competitie-afspraken

Als je meespeelt met de competitie, zijn er een aantal afspraken:

  • Inschrijfgeld per team is met ingang van 1-1-2017 ongeveer € 100,00. Dit bedrag wordt samengesteld uit de bijdrage voor de KNLTB en de kosten voor de ballen. Het inschrijfgeld wordt in rekening gebracht door TCW.
  • Teams bestaan uit minimaal 4 spelers, maar we adviseren een extra speler in het team op te nemen.
  • Je bent met elkaar verantwoordelijk voor het netjes achterlaten van de banen en de kantine als je een thuiswedstrijd speelt..
  • Alle tennisgebonden reglementen worden door de KNLTB gecommuniceerd via de website www.knltb.nl.

KNLTB competitie 2021

Belangrijke informatie voor aanvoerders (en spelers)

  • De aanvoerder is verplicht om in het enkel- en dubbelspel de spelers in volgorde van afnemende speelsterkte op te stellen. De speelsterktes staan vermeld in het spelersprofiel op MijnKNLTB.nl (N.B. Hierbij geldt de speelsterkte en NIET de actuele rating)
  • De aanvoerder van het ontvangende team is verplicht om direct na afloop van de wedstrijd de uitslagen in te voeren op MijnKNLTB.nl.
  • De aanvoerder van het bezoekende team is verplicht om, voor het verlaten van het park, de digitaal ingevoerde uitslagen op juistheid te controleren.
  • Invallersregeling: Bekijk hier de invallersregeling.
  • Voorkomen van boetes: In een aantal situaties kan de KNLTB een boete opleggen aan TCW. Dit is bijvoorbeeld het geval als een niet-gerechtigde speler (invaller) meedoet of  je team niet komt opdagen (ook al heb je [telefonisch] afgezegd). In principe komen dergelijke boetes voor rekening van het desbetreffende team. Het is van groot belang als een situatie zich voor dreigt te doen altijd vooraf contact op te nemen met de VCL, zodat gezocht kan worden naar mogelijkheden om het probleem op te lossen.

Deelnemers KNLTB competitie 2021

In de KNLTB competitie 2021 doen er 5 teams van TCW mee

Dames Dubbel Dinsdag avond, 4e klasse: Willemien Huisman, Jacqueline Vissers, Loltsje Oosterbos, Martha Adema, Willy Burger

Dames Dubbel Dinsdag avond, 5e klasse: Karen Glas, Anneke Westra, Fenneke Hecke, Yvonne Kootkar, Suzanne Bosma

Heren Dubbel Donderdag avond, 3e klasse: Steven Akker, Doeko Visser, Wiggle van de Witte, Sjoerd Kooistra, Sietse Menage, Piet Massolt

Dames Dubbel Vrijdag Avond, 4e klasseWillie Okkema, Wietske Bebelaar, Sandra Wagenaar, Aukje Hibma, 

Gemengd Dubbel Zaterdag, 3e klasse: Wilma de Vreeze, Sam van Dil-van Kouwen, Pieter van der Zee, Gosse Huisman