Clubkampioenschappen – Heren Dubbel in Hollandse sferen

Afgelopen week zijn de clubkampioenschappen voor de Heren Dubbel gespeeld. Een week die net als bij de dames in het teken van een thema stond. Deze keer was het: Hollands. Op de tennisbaan wapperden de oranje vlaggetjes, er klonk Hollandse muziek en naast kaas en worst werden de spelers en publiek getrakteerd op oer Hollandse bitterballen. Voor wie dit nog niet genoeg was: tijdens de lunch zijn er broodjes kroket geserveerd.

Er deden vijf teams mee die gedurende de week tegen elkaar hebben gespeeld. Het publiek kon genieten van mooie en soms spannende partijen. Op zondag zijn de finale en troostfinale gespeeld. De harde wind was voor alle deelnemers een lastig element en zorgde voor verrassende ballen. Het team dat als eerste eindigde tenniste tegen de nummer twee. Alex Stoker en Jerry van Hettema hadden geen partij verloren en stonden als nummer één in de finale. De tegenstanders waren Michel Dil en Gosse Huisman. Michel en Gosse hadden eerder verloren van Alex en Jerry en deden er alles aan om de partij naar zich toe te trekken. De eerste set ging vrij gemakkelijk naar Alex en Jerry, hoewel een paar games met moeite werden binnen gehaald. In de tweede set werd het spannend en konden Michel en Gosse het tot 5-5 bijbenen. Met 7-5 kwamen Alex en Jerry als winnaars uit de strijd. Ze zijn de terechte winnaars, ze hebben alle partijen gewonnen en mogen zich een jaar lang de clubkampioenen noemen. Gefeliciteerd mannen!

In het archief van TCW is de beker voor de clubkampioenschappen gevonden en afgestoft. Deze trofee prijkt op de schootsteenmantels bij Alex en Jerry.

In de troostfinale speelden Jappie Tigchelaar en Steven Akker tegen Otte Adema en Peter van Houten tegen elkaar. Een dag eerder kwamen Jappie en Steven als winnaars uit de strijd. Otte en Peter hadden een nachtje geslapen en nagedacht over een aanvalsplan. Het werd een spannende strijd die pas in de supertiebreak werd beslist. Otte en Peter trokken aan het langste eind en wonnen hiermee de derde prijs. Gefeliciteerd!

Uitslag:
1e prijs: Alex Stoker en Jerry van Hettema
2e prijs: Michel Dil en Gosse Huisman
3e prijs: Otte Adema en Peter van Houten

Foto’s van het toernooi vind je in de fotogalerij.

Vervolg clubkampioenschappen
Het toernooi op vrijdag 15 september vervalt vanwege de baanbezetting van de competitie en clubkampioenschappen. Er zijn nog twee categorieën waarin de clubkampioenschappen worden gespeeld: de mix en het enkelspel voor zowel dames als heren.

  • Mix: maandag 4 tot en met zondag 10 september 2023. Aanmelden voor de mix kan via https://forms.gle/JQbAn2ZnqA2onPog9 
  • Dames Enkel + Heren Enkel: maandag 11 september, donderdag 14 september en zaterdag 16 september en zondag 17 september 2023 (niet de gehele week i.v.m. najaarscompetitie en tennislessen)  Aanmelden kan via  https://forms.gle/8mWKC39KYaiDGg7z8

Het aanmelden kan via de linkjes of via de aanmeldformulieren in de kantine. Dit kun je doen voor de mix tot vrijdag 25 augustus 20 uur en voor het enkelspel tot vrijdag 1 september 20 uur.